<data:blog.title/>

<data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>






23 Ocak 2019 Çarşamba

Varoluş Dinamik Bir Olgudur

Varoluş dinamik bir olgudur ve onun içindeki mutluluk akışı nesnel değildir. Yani mutluluğa bir nesne gibi sahip olamazsın. MUTLULUK BİR EŞYA DEĞİL Kİ BİRİSİ ONA SAHİP OLUNCA SEN SAHİP OLAMAYASIN. Mutluluk her zaman herkes için vardır. Bu nedenle mutluluk için mücadele etmek gerekmez, onun istediğin kadar alabilirsin yeter ki sen nasıl alacağını bil! Aslında MUTLULUK KONUSUNDA NE RAKİP NE DE REKABET VARDIR, sadece mutluluğun ne olduğunu bilmeyen cahil insanlar rekabet içindeler.

Mutluluk tıpkı bir ormanın güzelliği gibidir. Herkes ormanın güzelliğinden yararlanabilir ve zevk alabilir. Bir SINIRLAMA YOK. ORMANIN GÜZELLİĞİNDEN KEYİF ALAN BAŞKALARI SENİN ZEVK ALMANI ENGELLEMEZ VE SENİ SÖMÜRMEZ. Ormanın güzelliği birçok insan ondan heyecan duyduğu için azalmaz. Birçok insanın bu güzellikten heyecan duyması senin heyecanını yok etmez, sekteye uğratmaz. Tam tersi bu heyecanı başkalarıyla paylaşarak daha da heyecanlı hale gelebilirsin, motivasyonun daha da artar.

Mutluluk konusunda rekabet anlamsızdır çünkü başkalarının mutlu olması senin mutluluğunu azaltmaz Mutluluk varoluş tarafından herkese sunulmuş bir armağandır. Mutluluk ELDE EDİLECEK BİR KOLTUK DEĞİLDİR. BİRİ KOLTUĞA OTURMUŞSA ARTIK SEN OTURAMAZSIN GİBİ BİR İŞ ASLA DEĞİLDİR!!Bir koltuğa sadece bir kişi oturabilir fakat mutluluk koltuğunun özelliği şudur ki herkes bir arada o koltuğa yerleşebilir çünkü GERÇEK MUTLULUK KOLTUĞU METAFİZİKTİR, MEKAN VE ZAMANIN ÖTESİNDEDİR!

Mutluluk Nedir ve Nasıl Mutlu Olunur- Akif Manaf

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.