<data:blog.title/>

<data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>






14 Mayıs 2016 Cumartesi

Negatif Düşünce ve Pozitif Düşünce

Kendinizi zihnin negatif yönüyle ve düşünceleriyle özdeşleştirmemelisiniz. Bunun için zihni kontrol etmeyi öğrenmelisiniz. Zihni kontrol edince bilincin merkezi ortaya çıkacaktır. Siz tüm acılardan özgür olmak istiyorsunuz ama zihnin gücünü anlamıyorsunuz. Zihinden özgürleşmek için zihnin gücünü ve negatif yönünü anlamanız gerekiyor.

Zihin hem yıkıcı hem de yapıcı olabilir. Birey kendini zihnin yıkıcı yönüne kaptırınca kendisini kötü, çirkin, kirli, iğrenç ve yalnız hisseder. Birey kendinin kim olduğunu idrak edemez ve gerçeklere kör olur. Birey korku dolu olduğu için gerçeği görmek istemez ve kendini suçlar.

Kontrolsüz, negatif ve pasif düşünceler zararlıdır. Düşünce tarzının fiziksel hastalıklarda büyük rolü var. Birçok hastalık için tedavi yoktur çünkü birey onları zihninde yaratmıştır. Birçok psikosomatik hastalık böyledir.

Birey zihninde sorunlar yaratır ve bu sorunlar hastalıklara neden olur. Bu yüzden hastalıkların çoğu kişinin kendisi tarafından yaratılmıştır. Psikosomatik hastalıklarda negatif düşünce ve duygular yüzünden fizyolojik ve biyolojik reaksiyonlar değişir.

Zihinde birçok çatışma varsa bu çatışmalar devamlı olarak sinir sistemine zarar verir ve birey acı çeker. Zihni anlamak için düşünceleri anlamak gerekir. Düşünceleri anlamak için duyguları anlamak gerekir, çünkü düşünceler duygulara dayanır.

Düşünce biçimleri hastalıkların meydana gelmesinden sorumludur çünkü birey düşünce kalıplarıyla kontrol edilir. Düşünce kalıpları zihni, zihin ise kişiyi etkiler. Negatif düşünceler insanı depresyona sokar, pozitif düşünceler ise ilham verir.

Birey bir düşünceye takılınca kendini bu düşünceyle özdeşleştirmeye başlar, gerçeği ve kendini unutur. Bu düşünceler negatifse bireyin tüm hayatı altüst olur. Yoga teknikleri sayesinde birey bu negatiflikten kurtulabilir.

Yoga teknikleri aracılığıyla birey düşünceleri kontrol edebilir ve düşüncelerin negatif yöne kaymasını önleyebilir. Pozitif düşünceler üretebilir ve zihni pozitifleştirebilir. Daha sonra birey kendi ürettiği negatif düşüncelerle kontrol edildiğini ve bu yüzden de mutsuz olduğunu anlayacaktır.

Büyük Yoga Üstadı Akif MANAF-Samadhi Sınırları Aşmak Kitabından Alıntıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.