<data:blog.title/>

<data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>






21 Mayıs 2016 Cumartesi

Mutluluk

Mutluluk bir seçimdir; ya sayısız isteklerin peşinden giderek mutsuz olmayı ya da gereksinimlerinizi karşılayarak mutlu olmayı seçersiniz. Eğer şu an mutlu değilseniz demek ki, gerçekleşmemiş istekleriniz var. Kitabı okumaya devam edin mutlu olacaksınız. Mutluluk sakinlik halidir, zihnin hiçbir istekle rahatsız olmadığı haldir.

Mutluluk istek ve acıların olmadığı bir haldir. İstekler mutluluğa değil acılara neden olur. Mutluluk için mücadele etmeniz gerekmez. Mutlu olmak için istekleri bir kenara atıp özünüze odaklanmanız gerekir. Aradığınız mutluluk dışta değil içtedir. Bugüne kadar dış dünya kimseyi mutlu etmemiştir.

Mutlu olmak için kendinizi eğitmeniz gerekir. Kendinizi eğitmek için çabalayınca mutlu olmayı hak edersiniz. Hak etmek çalışarak kapasitenizi artırmak demektir. Samadhi haline derhal girip üstün mutluluğu yaşamak isteği okyanusu bir kovaya koyma çabasına benzer.

Okyanus oradadır ama onu kovaya sığdıramazsınız. Ya küçücük bir kısmını alabilirsiniz ya da çalışarak kovayı okyanusa sığdıracak hale getirebilirsiniz. Yani kovayı okyanus kadar büyüteceksiniz. Samadhi oradadır ama onu bünyenize sığdıracak kapasiteye sahip değilsiniz. Çalışarak yeterli kapasiteye sahip olunca Samadhi halini yaşamayı hak etmiş olursunuz. Ve samimi, beklentisiz çabalarla herkes buna ulaşabilir."

Büyük Yoga Üstadı Akif Manaf'ın 'Yoga:Samadhi-Sınırları Aşmak' Kitabından Alıntıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.