<data:blog.title/>

<data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>






14 Nisan 2016 Perşembe

EVRENSEL İNSAN OLMAK


Gerçek meditasyonun amaçlarından biri; her türlü kültür, felsefe ve inancın ötesine geçmiş, bilinci yükselmiş, bütünleşmiş EVRENSEL İNSAN düzeyine ulaşmaktır. İnsanın öz benliği evrenle birleşmiş haldedir. YOGİ adım adım yükselir ve sonunda dünyevi bedensel benlikten kurtulup ruhsal öz benliğine kavuşur. Ruhi özünü gerçekleştirmiş insan uyanmış spiritüel güç sayesinde ruhi boyutta bulunmasına rağmen, dünya düzeyinde faaliyetlerini başarıyla sürdürmeye devam eder.

Meditasyonun bir amacı da zekâyı, enerji ve güçle doldurmaktır. Zekâ, bireyi iyi düşünen biri yapar, kişinin algı yeteneğini ve kararlılığını geliştirir. Zekâsı uyandığında birey maddi çabaların hiçbir yere götüremeyeceğini, tatminlik ve mutluluk vermeyeceğini; gerçek amacın sınırlı özden kozmik öze geçmek olduğunu anlar. Birey varlığının gerçek özünü ve maddi düzeyin ötesinde olan ÜSTÜN ÖZ’ü keşfetmelidir.

Birey kendisinin gerçekten kim olduğunu anlayacağı zaman gelecektir. Buna kendini idrak etme denir. Gerçek meditasyon sonucu birey SAMADHİ haline ulaşınca kendini gerçekleştirme veya idrak etme meydana gelir. Spiritüel evrimin amacı budur. Kendini idrak etme tüm isteklerin gerçekleştirmesine götürür, ona ulaşınca kazanacak veya kaybedecek hiçbir şey kalmaz; sadece devamlı varoluş hali mevcut olur.

Evrensel insan, evrensel bilgeliğe sahip olan insandır.

YOGA/Dhyana Meditasyon
Büyük Yoga Üstadı Akif Manaf

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.